5 HŰSÍTŐ TERASZMEGOLDÁS A HŐSÉGBEN

Megmondom őszintén, hogy brutálisan nehéz ebben a tikkasztó forróságban rávenni magam, hogy csináljak valami hasznosat azon kívül, hogy ki-be kapcsolgatom a klímát. Ilyen drasztikusan elviselhetetlen – jó, túlzás, tudom- körülmények között a motiváció is nehezebben jön, mint máskor.

Viszont a Pinterestet böngészve rájöttem, hogy mennyire üdítő tud lenni, mikor látsz egy ötletes teraszmegoldást, aminek már pusztán a látványától megjön a kedved, hogy foglalj egy repülőjegyet a világ másik felére egy kedves kis apartmanházba. Vagy felújítsd a teraszod.


A KÉK FRISSESSÉGE


Ismerjük azt, hogy hideg színű falakkal a szoba néhány fokkal hűvösebbnek tűnik? Néhány friss és élénk árnyalat alkalmazása a teraszunkon érezhetően üde hatást kelthet.


KÜLTÉRI ZUHANYZÓ


Az elmúlt években hatalmas trend lett a kültéri zuhanyzók és fürdőszobák kialakítása a mediterrán-trópusi területeken. Itthon ez a megoldás nyilván éghajlati adottságokból kifolyólag annyira nem lett elterjedt, viszont az ötletről  alapvetően jó érzés álmodozni.


TRÓPUSI NÖVÉNYEK


Tudom, elsőre ez is úgy hangzik, mint ami itthon megvalósíthatatlan lenne, viszont vannak olyan egzóták, amik annyira nem körülményesek mint mondjuk egy pálmafa. Az oázis-trópusi őrület a falakon-textileteken-és mindenhol a tetőfokára hágott az elmúlt években, úgyhogy itt az ideje, hogy a kertünket is díszítse néhány formás darab. Csak a hitelesség kedvéért.


FÜGGESZTETT BÚTOROK


Szerintem senkinek nem kell bemutatnom őket, a klasszikus retro hintaágyak továbbfejlesztett, modern változata. Tök jó érzés, ha egy fárasztó nap után kiülsz a teraszra és megiszod a kis Mohitodat a kedvenc magazinodat lapozgatva egy jópofa függesztett fotelben, de egy bohém függőágy sem rossz.


PERGOLA


40 fokban azért árnyékban is elég meleg van, de egy jó árnyékoló sokat tud dobni egy terasz funkcionalitásán. Egy szép vonalvezetésű pergola nem csak ezen segíthet, de az egész látványnak ad egy letisztult, modern, elegáns összképet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.