SZŐNYEGMUSTRA HAZAI TEREPEN

Ha valaki az aktuális nemzetközi trendeknek megfelelő otthont szeretne magának, az 2017-ben biztosan mintás szőnyeget választ. A geometrikus, keleti, erőteljes színvilágú darabok slágereknek számítanak, ezért bátran merjünk merészek lenni, hiszen egy elég mobilis termékről beszélünk. Ennek ellenére, higgyétek el nekem, egy jól megválasztott, karakteres darabot semmi kedvetek nem lesz lecserélni, annyi életet tud vinni egy térbe.

Azt már biztosan tudjuk, hogy itthon nem olyan könnyű a Pinterest otthonoknak megfelelő hangulatú darabokat találni, de azért annyira nem lehetetlen a küldetés. Megmutatok 10 olyan pénztárcakímélő darabot, amivel biztosan nem lőhetsz mellé idén – és a határt sem kell átlépned érte.


1. Színpuritán


   

Az élén színek térhódítása ellenére a monokróm terek még mindig nagy népszerűségnek örvendnek. A színek egyhangúságát érdemes izgalmas, mégis letisztult mintákkal variálni:


1.Jysk, 34 900 Ft | 2. Ikea, 29 990 Ft


2. Keleties hangulat


 

 

Az ember azt gondolná, hogy elég a nagyi perzsaszőnyegét behúznom, de ennél egy picit többről van szó. Hazai piacon elég kevés szőnyeg ment át a “got the feelin'” szűrőmön. A Diego-s darab a különböző árnyalatú szálak variálása miatt tetszett meg, A Rugvistás szőnyegnek pedig a gazdag kidolgozottsága és a rojtok adják meg a bohém hatást:

 

1.Diego, 31 990 Ft | 2. Rugvista, 46 842 Ft


3. Élénk színkavalkád


A perzsa szőnyegek bohém hangulata megfűszerezve élénk árnyalatokkal életvidám, pezsgő érzést kölcsönöz. Itthon sajnos a modern eklektikus keleti szőnyegeket is ritka számban találjuk, élénk árnyalatokban pedig szinte lehetetlen találni. Vannak azonban hasonló darabok, amikkel – majdnem – ugyanolyan hatást tudunk elérni:

 

1. Dr. Padló, 22 990 Ft | 2. Vivre, 42 000 Ft


4.Oázis


 

 

2017 divatszíne idén hivatalosan a “Greenery” lett, azonban a Niagara színnel eddig sokkal többet találkoztam. Fehérre meszelt falakkal, bambusz bútorokkal könnyen Santorini utcáin érezhetjük magunkat:

1.H&M Home, 24 990 Ft | 2. Zara Home, 37 995 Ft


5. Pasztell színkavalkád


  

Az élénk színekhez hasonlóan a fagyi árnyalatok kedvelőinek is találhatunk kedvenceket, habár itt sokkal letisztultabbak a mintázatok, de általában akikhez a finomabb színek illenek, nincs is nagyon igényük annyira bohém hatásra. Sokkal inkább vágynak egy elegáns, mégis fiatalos térre:

1. Vivre.hu, 44 080 Ft | 2. Ikea, 39 990 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.